DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ KUTLANDI

Ayvalık Belediyesi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle, Ayvalık İsmet İnönü Kültür Merkezinde tören düzenledi. Ayvalık Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından hazırlanan etkinlik, saat 11.00’te, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.
Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin yaptığı açılış konuşmasında “Bu kutlamanın amacı engelli kardeşlerimizin etkinliklerle eğlenip ,sorunlarından bir günde olsa uzaklaşmalarını sağlamaktır . Ama asla bu sorunları bir güne sığdırıp sonra onları yalnız bırakmak değildir. Yılın her gününde engellilerimizle birlikte olmak,onların sorun ver ihtiyaçlarına eğilmek hepimiz için bir insanlık görevidir.
ULAŞILABİLİRLİK SORUNUNU ORTADAN KALDIRMALIYIZ.
En önemli görev de bu kardeşlerimizin günlük hayata dahil olmalarını sağlamaktır. Kimseye muhtaç olmadan kendi ihtiyaçlarını karşılayabilmelidirler. Kamu kurumlarında, yollarda, kaldırımlarda, evlerde, engelli kardeşlerimiz için gerekli düzenlemeleri yapıp onların en büyük sorunu olan ULAŞILABİLİRLİK SORUNUNU ortadan kaldırmalıyız.Eğer ki bir kent engelli vatandaşlara bu hizmeti sunamıyor ise; orada ENGEL BİZİZ!
Biliyoruz ki,bu güzel Ayvalığımız,27 senedir Engellileri unutmayarak, Türkiye çapında Engelliler Şenliği de düzenlemekte ve Türkiye’ye örnek olmaktadır ama bu YETMEZ.Engellilerimizin yaşamını başka bir kişiye ihtiyaç duymadan,işlerini halledebilecek kadar kolaylaştırabilecek bir kent olmak zorundayız.Bunu da başaracağız.
Şunu unutmamalıyız ki aşılamayacak olan tek engel sevgide ki engeldir. Eğer yüreklerimizde ki engelleri yıkamazsak bu kardeşlerimiz için yapılan hiç birşeyin anlamı olmaz. Var ise yüreklerimizdeki bu engeli, eğitimle ve farkındalık yaratarak aşmalıyız. Biz Ayvalık Belediyesi olarak görev ve sorumluluklarımızı yerine getirmeye her zaman hazırız.
Biz kocaman çiçek bahçesindeki farklı renklerdeki çiçekleriz.Hepimiz bir ve özgür yaşama ulaşamadığımız sürece bir bahçe gibi olamayız. Sizlerde bu bahçenin en özel çiçeklerisiniz. Birlikteysek,birbirimiz anlayıp var edebiliyorsak güzel bir bahçe olacağız.” ifadelerine yer verdi.

HAZIRLADIKLARI GÖSTERİLERLE ENGEL DİYE BİR ŞEYİN OLMADIĞINI GÖSTERDİLER.
Ayvalık Belediyesi Özel Çocuklar Eğitim evi, Özel Ayvalık Özel Eğitim Ve Rehabilitasyon Merkezi ve Özel Zeytin Özel Eğitim Ve Rehabilitasyon Merkezi öğrencileri hazırladıkları birbirinden güzel gösterilerle engel diye bir şeyin olmadığını gösterdiler.
Etkinliğe, Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin , Meclis Üyeleri,Ayvalık Belediyesi Özel Çocuklar Eğitim Evi, Özel Ayvalık Rehabilitasyon Merkezi, Özel Zeytin Rehabilitasyon Merkezi yönetim ve üyelerinin katıldı.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu