DİDİMLİ ROMANLAR, FARKINDALIKLARDAN ÖTÜRÜ SEVİNÇLİ

Didim Rumelili Romanlar Dernek Başkanı Şahin Doğu, Dünya Romanlar Günü dolayısıyla basın açıklaması yaptı. Başkan Doğu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 8 Nisan’ı Romanlar Günü ilan etmesinden dolayı duyduğu memnuniyeti belirterek, teşekkür etti.

Kemal ETLEÇ (DİDİM POSTASI)
8 Nisan Dünya Romanlar Günü, Didim Rumelili Romanlar Derneği tarafından her sene olduğu gibi renkli görüntülerle gerçekleşemese de, Dernek Başkanı Şahin Doğu’nun yaptığı basın açıklamasıyla hatırlandı.
Başkan Şahin Doğu, bugünün kutlama değil farkındalık günü olduğunu belirterek, “Bugün Dünya Romanlar Farkındalık günüdür. Yüzyıllar önce atalarımızın Avrupa’ya gelmeleriyle birlikte Romanlara yönelik  ırkçılık  ve ayrımcılık 2. Dünya Savaşında doruk noktaya ulaşmıştır ve binlerce Roman Nazilerin ölüm kamplarında katledilmişlerdir.  Bugün maalesef bu ırkçılık ve ayrımcılık devam etmektedir. Bu tarihi olaylar düşünüldüğünde bugün  bir kutlama günü değil farkındalık günüdür” dedi.  Bu yıl kapsamlı bir anma düşündüklerini belirten Doğu, ancak pandemi dolayısıyla bunu gerçekleştiremediklerini söyledi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’A TEŞEKKÜR

Ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yayımlanan bir genelge ile  8 Nisan’ın artık resmi olarak Romanlar Günü ilan edildiği haberini almaktan mutlu olduklarını söyleyen Başkan Doğu, alınan karardan ötürü derneği adına Erdoğan’a teşekkür etti.
Basın açıklamasında ayrıca, AK Partili Belediye Meclis Üyesi Metin Çakır ise, Didim’de geçen yıl kurulan ikinci derneğin kurucuları ve üyelerini de birlik ve beraberlik göstergesi açısından yeniden dernek çatısı altına beklediklerini belirterek, birleşme çağrısı yaptı. 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu