“ÇİFTÇİMİZ, ZAM ŞAMPİYONU ELEKTRİK MAĞDURU-ÇİFTÇİLERİMİZİN TARIMSAL KREDİ BORÇLARI YAPILANDIRILSIN”


CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, tarımın başkenti Balıkesir’de tarımsal sulamada kullanılan elektriğin çiftçileri mağdur ettiğini söyledi. Ahmet Akın, “Çiftçilerimizin tarım girdilerinde zam şampiyonu elektrik olmuş durumda. “Enerjide çağ atladık” diye nutuk atan iktidar, görüyoruz ki çiftçinin elektrik faturalarına çağ atlatmış durumda” dedi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmasında tarımsal sulamada kullanılan elektrik tarifesinin son 7 yılda yüzde 267 zamlanarak tarımsal girdilerde zam şampiyonu olduğunu bildirdi. Ahmet Akın, şunları söyledi:
*ÇİFTÇİLERİMİZ BU KOŞULLARDA NASIL ÜRETİM YAPACAK?*
“Tarımın başkenti Balıkesir’de ve tüm Türkiye’de çiftçilerimiz tarımsal sulamada kullandıkları elektriğin faturaları yüzünden mağdur oluyor. Çiftçilerimizin tarım girdilerinde zam şampiyonu elektrik olmuş durumda. 2014 yılından bu yana tarımsal sulamada elektrik fiyatları yüzde 267 oranında zamlandı, son bir yılda yüzde 30 oranında zamlandı. Soruyorum: Hangi çiftçimiz bu kadar para kazandı? “Enerjide çağ atladık” diye nutuk atan iktidar, görüyoruz ki çiftçinin elektrik faturalarına çağ atlatmış durumda. Tarımsal sulama nedeniyle elektrik borçlarını ödeyemeyen çiftçilerimizin tarımsal desteklemeleri hukuksuzca bloke ediliyor, ya hiç ödenmiyor ya da kesintiye uğruyor. Çiftçilerimiz bu koşullarda nasıl üretim yapacak?”
CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, çiftçilerin Tarım ve Kredi Kooperatiflerine olan borçlarına da dikkat çekerek, “31 Marta kadar Tarım Krediye borcu olan çiftçilerimizin haciz işlemleri durdurulmuştu ancak bugüne kadar herhangi bir açıklama yapılmadı. Çiftçilerimizin borçlarının yapılandırılması için kanun tekliflerimiz var. Derhal gereğini yapın ve çiftçilerimizi rahatlatın” diyerek sözlerini tamamladı.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu