CHP’Lİ ARSLAN: ‘’GÖREVİMİN BAŞINDAYIM’’

Geçtiğimiz günlerde Akçay’da yaşanan talihsiz olay sonrası CHP Genel Merkezi tarafından ‘’kesin ihraç’’ talebiyle Disiplin Kurulu’na sevk edilen Akçay eski Belediye Başkanı Cahit İnceoğlu için açıklamada bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak’ın sehven Hasan Arslan’ın adını kullanması üzerine CHP Edremit İlçe Başkanlığı’nda İl Başkanı Serkan Sarı’nın da katılımıyla basın toplantısı düzenlendi.

Düzenlenen toplantıya İl Başkanı Serkan Sarı’nın yanı sıra Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, İlçe Başkanı Tayfun Gerkuş ve CHP Edremit Belediye Başkan Adayı Selman Hasan Arslan da katıldı.

Açıklamasında, yaşanan olay nedeniyle üzgün olduğu belirten İl Başkanı Sarı, şöyle konuştu: ‘’Hepinizin bildiği gibi bugün genel merkezimiz tarafından bir yanlışlık yapıldı. Bazen böyle iletişim hataları olabiliyor ne yazık ki. Akçay’da yaşanan ve hiçbir şekilde tasvip etmediğimiz olay sonrası, Akçay eski Belediye Başkanımız Sayın Cahit İnceoğlu’nu kesin ihraç talebiyle Disiplin Kurulu’na sevk ediyoruz. Bununla ilgili açıklamayı yapan Genel Başkan Yardımcımız Sayın Faik Öztrak, Cahit İnceoğlu yerinde Hasan başkanımızın ismini okumuştur. Tabii bu durum Edremit ilçemizde bir infiale neden oldu ama derhal düzeltme yapıldı. Bunu sizlerle paylaşmak için buradayız. Edremit’te Hasan başkanın seçimi kazanacağından en ufak bir şüphe duymuyorum. Kendisi bugün aynı zamanda kayınpederini kaybetti. Hem baş sağlığımı yineliyorum hem geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum hem de başarılar diliyorum’’ dedi.

Konuyla ilgili olarak CHP Edremit Belediye Başkan Adayı Hasan Arslan’ın açıklaması ise şu şekilde gerçekleşti:

‘’Sehven de olsa böyle sürpriz bir açıklamayla karşılaştık. Bütün televizyon kanallarında da yayımlandı bildiğiniz gibi. Ancak daha sonra düzeltme yapıldı Genel Merkez tarafından. Tabii olmamasını arzu ederdik ama oldu. Yapacak bir şey yok. Sayın Faik Bey’e de kızgın falan değiliz. Siyasette bunlar olabilir. Ben her zaman yaşanılan hadiselere iyi yönünden bakan birisiyim. Geçtiğimiz gün Akçay’da yaşanan talihsiz ve hiçbir şekilde tasvip etmediğimiz hadisenin ardından bu olayın da üzerine gelmesi, bizi daha da birbirimize kenetlemiş durumda. Bunu bir nazar boncuğu olarak görüyorum. Ben katılımlarınız için teşekkür ediyorum.’’

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu