CANBEY’DEN ABD’YE SERT TEPKİ

AK Parti Balıkesir Milletvekili, TBMM Dışişleri Komisyonu Üyesi Dr. Mustafa Canbey, ABD Başkanı’nın 1915 olaylarına ilişkin yaptığı açıklamayı sert bir dille kınadı.
Söz konusu yalan açıklamanın gerçek tarihi değiştiremeyeceğinin altını çizen Milletvekili Canbey, ABD Başkanı’nın bölgenin istikrarına kastettiğini vurguladı.
Canbey yaptığı açıklamada; “ABD hukuki ve bilimsel dayanağı olmayan siyasi bir perspektifle ‘Soykırım’ ifadesini kullandı. Sözcükler/ kavramlar tarihi gerçekleri değiştiremez. Olmayan olayları olmuş gibi gösteremez. Bu açıklamanın tarih nezdinde de günümüzde de bir karşılığı yoktur. Milletimiz tarih boyunca adaleti, merhameti ve vicdanı temsil etmiştir Milletimize ve şanlı tarihimize leke sürmek isteyenler bunu asla başaramayacaktır. Türkiye’nin müttefiki gibi görünen ABD’nin bu açıklaması bir samimiyetsizlik/talihsizlik örneği olarak tarihe geçecektir. ABD Başkanı Biden, Ermeni Diasporasının ‘soykırım lobisi’ne maalesef teslim oldu. Biden soykırım açıklamasıyla ABD-Türkiye ilişkilerine büyük zarar verdi. Biden’ın bu açıklamasını en şiddetli şekilde telin ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu