BURSEM’Lİ ÖĞRENCİLER ÜNİVERSİTELERE YERLEŞTİ

Burhaniye Belediyesinin sosyal sorumluluk projelerinden biri olan Burhaniye Sosyal Etkinlik Merkezi ( BURSEM )’de eğitim alan öğrenciler üniversite sınavlarında başarılarıyla okullarına yerleştiler. Pandemi süresinde eğitimlerine ara veren ve sonrasında normalleşme döneminde 1 Haziran itibariyle destek eğitimlerine başlayan BURSEM’de tekrar sınav hazırlıklarına başlayan öğrenciler aldıkları eğitimlerin karşılığını kazandıkları okullarla gösterdiler.

Burhaniye Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne bağlı olarak faaliyet gösteren, BURSEM’de kayıtlı olan öğrencilerin %80’i sınavlarda başarı sağladı. Sınavlar öncesi sıkı bir eğitim dönemi çalışması yapan BURSEM kurs desteğinin yanı sıra öğrencilere rehberlik desteğinde de bulunarak, tercih ve yerleştirme sürecinde öğrencilerin yol göstericisi oldu.

Lisans ve ön lisans programlarında 60 öğrencinin başta Hukuk Fakültesi, Gıda Mühendisliği, Uçak Teknolojileri, İktisat, İşletme, İç Mimarlık, Halkla İlişkiler, Çocuk Gelişimi, Adalet, Fizyoterapi, Radyo Televizyon ve Sinema, Fizik, Tarih ve Anestezi alanlarında çeşitli üniversitelerde eğitim alma fırsatı yakaladı.

Burhaniye’nin en önemli sosyal projelerinden biri olma özelliğine sahip olan BURSEM’in gerek eğitim gerekse de sanatsal faaliyetlerde yüksek nitelikli eğitimler verdiğini ifade eden Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler, “BURSEM’de eğitim görerek ülkemizde nitelikli okullara atanan öğrencilerimiz bizlerin gururu oldu. Bu öğrencilerimizin başarılarıyla bizde doğru projelerle Burhaniye’yi daha yaşanılabilir bir kent yapma yolunda ilerlediğimizi gördük. BURSEM’de bu çocuklarımızın güzel yerlerine gelmesini sağlayan başta eğitimcilerimiz olmak üzere tüm emeği geçenlere teşekkür ediyor, üniversitelere yerleşen öğrencilerimize güzel bir eğitim hayatı diliyorum” dedi.  

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu