BURHANİYE YÖRESİ PAZAR GÜNÜ EKRANLARDA

Burhaniye’nin turizmi kültürü, tarihi ve yöresel değerlerinin tanıtıldığı “Seda ile Geziyorum” Programı 14 Mart Pazar günü Saat 17.00’da Halk TV’de izleyiciyle buluşuyor. Burhaniye ilçesine ait, yöresel yemek, halk oyunları, türkülerin yer alacağı programın konuğu ise Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler olacak.

Her hafta Halk TV’de yayınlanan ‘Seda ile Geziyorum’ adlı programın bu hafta ki durağı Burhaniye olacak. Burhaniye yöresinin tüm değerleriyle aktarılacağı programda sunucu Seda Kement tarafından eski zanaatkârlar ile röportajlar, yöresel sanatçıların eserleri ve bölgeye ait halk oyunları, yemekler ve tarihi mekanlar tanıtılacak.

Burhaniye yöresine ait kendi derlediği eserlerle TRT arşivine giren yöre sanatçısı Mahir Avcı ile Burhaniye’ye özgü kıyafetlerle Halk oyunlarını sergileyecek Harun Kocakurt’un da katıldığı programda ayrıca Burhaniye ve bölgeye ait yemeklerin de hikâyeleri aktarılacak.

Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler’in de konuk olacağı programda Burhaniye’ye sosyal belediyecilik anlayışıyla yapılan hizmetler aktarılacak. 14 Mart Pazar günü Saat 17.00’da Halk TV’de yayımlanacak olan program, daha sonrasında da Youtube’den izlenebilecek.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu