BAŞKAN GENÇER, AYVALIK GIDA VE GIDA İŞLEMELERİ İHTİSAS ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ KESİN KABULU’NÜ AÇIKLADI

Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, OSB yatırımcılarının hazır bulunduğu bir basın açıklaması düzenledi

Ayvalık Ticaret Odası’ndaki toplantıya Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer,  Ticaret Odası üyeleri, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Erkal, meclis üyesi İbrahim Mühürdaroğlu, . Belediyesi Plan Proje Müdürü Seçil Paksoy, Danışman ve OSB Sorumlusu Ozan Coşkun’nun yanı Ayvalık sıra elliye yakın yatırımcı katıldı.

Ayvalık Gıda Sanayicileri Derneği üyelerinin de hazır bulunduğu toplantıda Başkan Rahmi Gençer, 2 buçuk yılda gelinen seviyeyi yatırımcılar paylaştı.

BAŞKAN GENÇER, OSB’MİZİN TABELASINI ASACAK SEVİYEYE GELDİK

Toplantıda konuşan Başkan Gençer, Ayvalık’ımızın geleceğini kurtaracak en büyük projenin yasal zemini hazırladığımız için mutluyuz. ÇED raporu için 11 bakanlıktan üç kere görüş istendi ve sonucunda hepsinden onay aldık. ÇED raporumuz artık elimizde.  Tabelamızı asacak seviyeye geldik. Yılsonuna kadar yapı ihalesine çıkıp ardından idari ve sosyal donatı alanların yapmaya başlarız. Akabinde fabrikalarımız yeni yerlerine geçecekler.

BAŞKAN GENÇER’’ FABRİKALARDA ÖNCELİĞİMİZ ÇALIŞTIRACAĞI İŞÇİ SAYISI OLACAK

Başvuruların her geçen gün geldiğini ancak taleplerin artık yüzde yüze ulaştığını kaydeden Rahmi Gençer, Ülkemizin en büyük sıkıntısı bildiğiniz istihdam… Üniversite mezunu olsun, köylü gençlerimiz olsun, iş bulamadıkları için bu güzel memleketimizi terk etmek zorunda kalıyor. Oluşturacağımız yatırımcılar listesinden önceliğimiz çalıştıracağı işçi sayısı olacak. Bunların bir çoğunu Altınova Küçükköy, köylerimizden olmasını talep edeceğiz. Bu süreci en hızlı şekilde değerlendirmek için yoğun mesai harcıyoruz. Bu faaliyete geçerken bile çatıdan, alt yapısına kadar Ayvalık esnafına iş çıkacak’’dedi.

18 -20 Nisan arasında yatırımcılarla tekrar buluşulması için söyleşilerek toplantıda sona gelindi

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu