AYVALIK’TA BİNLER CUMHURİYET İÇİN YÜRÜDÜ

Ayvalık Belediyesi tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda Ayvalık Öğretmen Evi’nden Cumhuriyet Meydanı’na fener alayı düzenlendi.
Yürüyüşe Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Ayvalık Kaymakamı Gökhan Görgülüarslan, Garnizon Komutanı P. Albay Fevzi Koyuncu, Belediye Başkanı Rahmi Gençer, belediye başkan yardımcısı Gökay Bacan’ın yanı sıra on bine yakın vatandaş katıldı.

Şef Ergün Tekincan yönetiminde Ayvalık Belediyesi Şehir Bandosu eşliğinde binler Cumhuriyet Meydanına geldi.
Aynı sevgiyle, aynı tutkuyla 95 yıldır Cumhuriyeti kutladıklarını belirten Belediye Başkanı Rahmi Gençer” Hem Cumhuriyete hem de Atamıza sonuna kadar bağlıyız. Bizim tek yolumuz var o da Mustafa Kemal Atatürk’ün yoldur. Bu tutkudan hiç bir zaman vazgeçmeyeceğiz. Medeniyet yolundan, Çağdaşlık yolundan dönmeyeceğimizi herkes bilmelidir. Katılan herkese hoş geldiniz diyorum. Bu ülkeyi kolay kazanılmadı. Hem savaş kazandık, hem de Cumhuriyeti kurduk. Atamız, benim üç tane kişiliğim var diyordu. İyi bir komutan, İyi bir devlet adamı, iyi bir öğretmendi. Kadınlara seçme ve seçilme hakkı verdi. Okuma yazma okuttu. Bu ülkedeki herkesi kucakladı. Biz bu yoldan vazgeçer miyiz? arkadaşlar. Vazgeçmeyiz!! dedi.
Milletvekili Ahmet Akın, Andımızı okuyarak, seyircilere coşkulu anlar yaşattı.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu