AYVALIK BELEDİYESİ SOSYAL MARKET BAYRAMA HAZIR

Ayvalık Belediyesi tarafından kurulan Sosyal Market, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde ilçede ihtiyaç sahiplerine giysi ve eşya yardımı ulaştırmaya devam ediyor.

Yardımlaşma, dayanışma, toplumsal hoşgörüyü arttırmak ve israfın önlenmesi adına geliştirilen Sosyal Markette, yaklaşan kurban bayramı öncesinde çalışmalar hızlandı.

7’den 70’e her yaş grubu için, farklı beden ölçülerinde, yüzlerce kıyafeti ihtiyaç sahibi vatandaşların beğenisine sunan Sosyal Market, yüzleri güldürmeye devam ediyor. İlçede yaşayan ihtiyaç sahibi vatandaşlar Sosyal Market ile giyilecek kalitede temiz giysiye ücretsiz ve kolayca ulaşabiliyor. Ayvalık Belediyesi Sosyal Markete günde ortalama 15 kişinin uğradığı, bayram öncesinde yoğunluğun arttığı belirtildi.

Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, kent içerisinde ihtiyacından fazla, kullanılmış fakat kullanılabilir nitelikte olan veya kullanılmamış eşyalara sahip kişilerden bu eşyaların toplanması, kullanılabilir hale getirilmesi ve kent içerisindeki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması amacıyla hareket ettiklerini belirtti. Başkan Gençer,  “Burada amaç insanlara destek olmak. İmkânı olanın olmayana yardım ettiği bir dayanışma hattı oluşturmayı amaçladık. Burası her gün bayram gibi. Ama bayram öncesi biraz daha hareketlilik oluyor. İhtiyaç sahibi olan vatandaşların bayramlıkları ve diğer ihtiyaçları karşılanıyor. Yardım eden ve alan herkes mutlu. Bir nebze de olsa katkıda bulunmak isteyen gönüllüler ve Ayvalık’taki hayırsever vatandaşlarımızın belediyeye müracaat etmeleri yeterli olacaktır” dedi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu