AYVALIK BELEDİYESİ RAMAN İFTAR PROGRAMI BAĞYÜZÜ İLE SON BULDU.

Başkan Gençer “Biz, Örf Ve Adetlerine, Bayrağına, Ezanına, Ulu Önder Atatürk’e Sahip Çıkan Büyük Bir Ülkeyiz”

Ramazan ayı boyunca, ilçe merkezi ve 18 mahallede iftar sofraları kuran Ayvalık Belediyesi, birlik ve beraberliği vurgulayan sofraların sonuncusunu 13 Haziran akşamı Bağyüzü köyünde gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Rahmi Gençer, iftar sonrası yaptığı konuşmada, göreve geldiğinden bu yana 5’nci kez yapılan iftar programında vatandaşlarla bir araya gelmekten duyduğu mutluluğu ifade ederek, “Bizim yapmak istediğimiz bu birlikteliği sağlamak, birbirimizi yakından tanımak ve samimi olmak ve bunu da başardığımıza inanıyorum” dedi.

Bu yıl, 21 Mayıs akşamı Ayvalık Dr. Fazıl Doğan Meydanı’nda başlayan iftar sofralarının sonuncusu 13 Haziran akşamı Bağyüzü Köyünde kuruldu. Bağyüzü Köyünde iftar yemeğine Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, Başkan Yardımcısı Gökay Bacan, Belediye Meclis üyeleri Salman Kayran ve Hüseyin Barış , Bağyüzü köyü muhtarı Mehmet İlhan ile birlikte yaklaşık 500 vatandaş katıldı.

Başkan Gençer, Bağyüzü Köyünde iftar yemeği sonrası yaptığı konuşmada; “Şu anda en çok sevinen, bayramı en güzel yaşayan çocuklarımızdır. Hepimiz çocuk olduk ve çocukluğumuzda yaşadığımız bayramları o keyifli günleri unutmadık. Ailemiz ayakkabı aldığında yastığımızın yanına koyardık ve büyüklerimizden aldığımız bahşişi hiç unutmazdık. En çok bahşişi veren büyüğümüzü en çok severdik. Biz böyle büyük bir ülkeyiz. Örflerimize, adetlerimize, birbirimize olan bağlılığımıza, bayrağımıza, ezanımıza ve Mustafa Kemal Atatürk’e sahip çıkan bir milletiz. Biz öyle bir milletiz ki hiçbir zaman dini siyasete alet etmeyiz. Ben belediye başkanı olduğumdan beri 5’nci kez iftar programı yaptık. Köylerimize, Ayvalık’a, Altınova ve Küçükköy’e. Bu süre içinde mikrofonu alıp hiç konuşmadım çünkü biz yapılan hayırları siyasi amaç ve siyasi fırsat olarak değerlendirmeyen bir zihniyetin mensuplarıyız. Biz bu iftarlarda Ayvalıklılar, Altınovalılar, Küçükköylüler ve köylerden kardeşlerimiz, burası her zaman köydür hiçbir zaman mahalle olmayacak, her zaman köy kalacak ve köy kalmaktan a gurur duyacak. Bizim yapmak istediğimiz bu birlikteliği sağlamak, birbirimizi yakından tanımak ve samimi olmak ve bunu da başardığımıza inanıyorum. Çok gurur duyduğum mesai arkadaşlarıma, bu organizasyonu yapan Aşevindeki çok değerli ustalarımıza ve yardım eden kadınlarımıza teşekkür ediyorum. Elektrik ekibine temizlik ekibine ve köylerde çalışan ekibe Gökay Bacan başta olmak üzere tüm belediye meclis üyelerine, belediye kültür sosyal iller müdürlüğüne teşekkür ediyorum. Bizim çocukluğumuzda gördüğümüzde Hacivat Karagöz, orta oyunu ve sihirbaz gösterileri için Sanat Fabrikasına teşekkür ediyorum. Bu insanlar gönülden yaptı. Her gece binlerce kişiye sofra kurdular ve of demediler. Dedem Rahmi Bey bu köye çok gelir. Bu köyün ağası Kuvayi Milliyecilerden Kır Ağa ile çok yakın arkadaşmış” dedi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu