AVRUPA ŞEREF BAYRAĞI EDREMİT’İN OLDU

Edremit Belediyesi, geçen yıl Avrupa Konseyi’nden aldığı Avrupa Diploması’nın ardından bu yıl da Avrupa Şeref Bayrağı’na değer görüldü. Avrupa Şeref Bayrağı Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Başkan Yardımcısı Valeriu Ghiletchi katıldığı törenle Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan’a verildi.

Edremit Belediyesi katıldığı uluslararası projeler, kardeş kentlerle kurduğu iyi ilişkiler ile yerelde sergilenen sosyal, kültürel ve sportif çalışmaları neticesinde “Avrupa Şeref Bayrağı” ile ödüllendirildi.

Avrupa Yerel Demokrasi Haftası ve Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan’ın talimatlarıyla başlatılan Erasmus projeleri, sosyal yardım, kent kardeşlerle iş birliği, Ekim ayında Romanya’da gerçekleştirilen Kültür Rotaları İstişare Toplantısı ve Türkiye’nin ilk kültür rotası olacak Aeneas Kültür Rotası projeleri Avrupa Konseyi ve Parlamenterler Meclisi Komisyonu tarafından olumlu değerlendirildi.

Tüm bu proje ve çalışmaların sonucunda Edremit Belediyesi, bu yıl Türkiye’de tek yerel yönetim olarak ve Avrupa’da 47 ülkeden seçilen 6 yerel yönetim listesine girerek Şeref Bayrağı almaya hak kazanan belediye oldu.
Edremit Belediye Meclis Salonu’nda düzenlenen törene Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Başkan Yardımcısı Valeriu Ghiletchi katıldı. Avrupa Şeref Bayrağını Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan’a Avrupa Konseyi’nin Parlamenter Meclisi’nden gelen Valeriu Ghiletchi takdim etti.

Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan, törende yaptığı konuşmada ülkede teröre karşı yoğun bir şekilde verilen mücadeleden dolayı, milli birlik ve bütünlük oluşturmak amacıyla konser ve diğer bir programları iptal ederek sade bir törenle Valeriu Ghilecthi’yi karşıladıklarını ifade etti. Başkan Arslan sözlerine şu şekilde devam etti: “ Belediyemiz Türkiye’de tek yerel yönetim olarak Avrupa Şeref Bayrağı ödülüne layık görülmüştür. Bu prestij sadece yurt içinde değil, Avrupa’da da bilinen bir kent olmamızı sağlayıp bu sayede çok aktif bir şekilde yürütmekte olduğumuz Avrupa kentleri ile proje iş birliğimiz daha çok güçlenecek ve Edremit’imizin kalkınması için yenilikçi projelere imza atacağız. Bugün yaşadığımız onur ve gurur tarifsiz olmakla birlikte bu ödülle yürüdüğümüz yolun ne kadar doğru olduğunu ifade etmektedir. Bundan sonra halkımız ve şehrimiz için ulaşmaya çabalayacağımız yeni hedeflerimizi göstermektedir” dedi.
Avrupa Şeref Bayrağı’nı Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan’a takdim eden Valeriu Ghilecthi, “Şeref Bayrağı 1955 yılından bu yana Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi tarafından organize edilen en önemli ödüllerden biridir. Bu kapsamda Avrupa Konseyi Edremit Belediyesi’nin verdiği çabaları ve gösterdiği taahhütnameyi takdirle karşılamaktadır. Edremit’in antik kökeni Avrupa’nın geçmişine dayanmaktadır. Edremit’in sınırlarında Troas bölgesinin en önemli yerleşim merkezi Antandros Antik Kenti bulunmaktadır. Bununla ilgili Aeneas Kültür Rotası projenizin mevcut olduğunu bilmekteyiz. Söz konusu proje, Türkiye’den başlayarak Yunanistan, Tunus, Arnavutluk ve İtalya’yı bir araya getirmektedir. Avrupa Konseyi için dayanışma ilkesi oldukça önemlidir. Edremit’te bulunan Suriyeli ailelere verdiğiniz destekten dolayı sizleri tebrik etmek istiyorum. Avrupa Parlamenter Meclisi’nin en eski üyesi olarak sizleri, çabalarınızı devam ettirmeye çağırıyorum. Bugün teslim aldığınız Avrupa Şeref Bayrağı’nı sadece bir ödül değil, gelecekte yapacağınız yeni çalışmalarınız için büyük bir teşvik olarak da değerlendirmenizi rica ederim. Edremit’i en yüksek ödül olan Şeref Plaketi başvurusunda görmeyi çok isterim. Umarım bugün alacağınız Şeref Bayrağı, gelecekte uygulayacağınız yeni ve verimli projeleriniz için bir teşvik olacak” ifadelerini kullandı.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu