4 EKİM HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ, AYVALIK KÖPEK BAKIM ÇİFTLİĞİNDE KUTLADI

Ayvalık Belediyesi Köpek Bakım Çiftliğinde tam gün düzenlenen etkinliğe Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, yedi okuldan yaklaşık iki yüz öğrenci, çok sayıda öğretmen, bakım çiftliği gönüllülerinin katıldı.

Öğrencilerle tek tek gruplar halinde ilgilenilen organizasyonda öncelikle klinik tarafında, tedavi merkezi hakkında bilgi verildi. Hayvan sevgisi üzerine soru cevap şeklinde bilgilendirmeler yapıldı. Daha sonra padoklar gezdirildi. Öğrencilerinin çogunluğunun sokak hayvanları konusunda duyarlı olduğu ve sokaklarındaki hayvanları beslediklerini öğrenildi.  Burasının bir tedavi ve rehabilitasyon merkezi olduğunu ve bakıma muhtaç hayvanlar dışında diğer tüm hayvanların tedavi edildikten sonra bölgelerine geri döndüğünü anlatıldı. Etkinlik sonunda katılımcılar tarafından mama bağışı yapıldı ve anı defterine düşünceler yazıldı.

Köpek Bakım Çiftliği hayvanları koruma günü kutlama ziyareti sırasında görüşlerini beliren Başkan Gençer, ‘’Dünyada bu küçük dostlarımızla birlikte yaşıyoruz bunu herkesin fark etmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu güzel Ayvalık sokaklarında bizim ne kadar yaşama hakkımız varsa, onlarında o kadar var Burada çok sahiplenilecek çok güzel köpek dostlarımız var. Eşinize, sevgilinize ve çocuğunuza buradan bir arkadaş edinebilirsiniz. Hepsi çok güzel, bizi en çok bu mutlu eder. Etkinliğimize katılan herkese teşekkür ediyoruz.’’ dedi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu