2020 YKS SINAV KOORDİNASYON KURULU TOPLANTISI YAPILDI

27-28 Haziran 2020 tarihinde ilçemizde yapılacak olan 2020 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) için, Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı Başkanlığında İlçe Sınav Koordinasyon Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi.
Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı başkanlığındaki toplantıya; Edremit Belediyesi Başkan Yardımcısı Tayfun Gerkuş, Edremit ÖSYM Sınav Koordinatörü Doç.Dr. Raif Sakin, İlçe Emniyet Müdürü M. Yasin Özer, İlçe Jandarma Komutanı J. Yzb. Ömer Koç, İlçe Nüfus Müdürü Renginur Ayan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yakup Özbek, İlçe Sağlık Müdürü Dr. İbrahim Burak Can, Edremit Belediyesi Zabıta Amiri Cemal Sözer ve Edremit ÖSYM Sınav Koordinatör Yardımcısı Öğr.Gör. Mehmet Algil katıldı
Kaymakamlık Makamında gerçekleşen Sınav Koordinasyon Kurulu Toplantısında; güvenlik tedbirleri ile sınav öncesinde, sınav gününde ve sınav sonrasında yapılacak çalışmalara ilişkin gündem maddeleri görüşülürken; koronavirüs kapsamında alınan tedbirler ve uyulması gereken hususlar değerlendirildi.
2020 YKS Sınavı ile ilgili Kaymakam Ali Sırmalı yaptığı açıklamada; “Bütün dünyada olduğu gibi ülkemizi de etkisi altına alan Koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında alınan tedbirler çerçevesinde ülkemizde yaklaşık 2,5 milyon, ilçemizde ise yaklaşık 7630 aday, (2020 YKS) 27-28 Haziran 2020 tarihlerinde üç oturum halinde 2020 Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na katılacaktır
Gerçekleştirdiğimiz toplantıda koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında belirlenen kurallar çerçevesinde sınavı öncesi, sınav günü ve sınav sonrası alınacak tedbirleri ele aldık. Sınavların güzel bir ortamda geçmesi için ilçemizde tedbirleri üst seviyede tutarak sınavın güvenli bir şekilde yapılması için ek önlemler alıyoruz” dedi.
Önceki yıllarda YKS sınavlarında uygulanan kuralların yine geçerli olduğunu belirten Kaymakam Sırmalı; “Edremit ilçemizde huzurlu ve güvenli bir sınav ortamının oluşturulması hususunda tüm kurumlarımız koordineli bir şekilde görev yapacaklardır. Özellikle sınav sabahı TC kimlik belgesi hususunda problem yaşayabilecek adaylarımız için İlçe Nüfus Müdürlüğümüz 27.06.2020 Cumartesi 07.00-17.00 saatlerinde, 28.06.2020 Pazar günü ise 07.00-15.30 saatleri arasında hizmet sunacaktır” dedi.
Sınav öncesi ve sonrasında da geçerli olan maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına tüm adayların önemle dikkat etmesi gerektiğini belirten Kaymakam Sırmalı; “2020 YKS sınavına girecek tüm adaylara başarılar diliyor, sınavda görev alacak tüm yetkililerimize de kolaylıklar diliyorum” dedi.”
Edremit ÖSYM Sınav Koordinatörü Doç. Dr. Raif Sakin ilçemizde gerçekleştirilecek YKS sınavı ile ilgili yaptığı açıklamada; “İlçemizde yapılacak olan 2020-YKS sınavlarında; Temel Yeterlilik Testine (TYT) toplam 7630 aday, Alan Yeterlilik Testine (ATY) toplam 5336 aday, Yabancı Dil Testine (YDT) 429 aday katılacaktır. Bu adaylardan 29’u ise engelli aday statüsünde 2020-YKS sınavlarına katılacaktır. İki gün boyunca ilçemizde yapılacak 2020-YKS sınavlarında toplam 33 okul binası kullanılacak olup; 1136 sınav görevlisi görev alacaktır” dedi
Ayrıca, Doç.Dr. Raif Sakin “Pandemi dönemine özel olarak bu yıl, sınav öncesinde binaya alınacak her aday ve görevli bina girişinde kurulan masaların ilkinde sıvı el dezenfektan ile ellerini dezenfekte edecektir. Daha sonra ise diğer masalarda sırasıyla, ÖSYM tarafından sınav yapılacak okullarda gönderilen tıbbi maske ve dezanfektan mendili verileceğini, ayrıca bina içindeki sınav görevlilerine ise ilaveten eldiven verilecektir” dedi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu